בימינו, ניהול ועד בית הוא משימה מורכבת ומאתגרת, הדורשת עמידה בסדר גדול של מטלות. ועד בית צריך לקחת על עצמו את אחריות התחזוקה של המבנה, גביית תשלומים מהדיירים, קיום קשר עם ספקים שונים, פיקוח על נושא הניקיון, וטיפול בבקשות ותלונות הדיירים. קיימים מקרים שבהם הוועד אינו מתפקד כהלכה, מה שמשפיע לרעה על ניהול הבניין ועל איכות החיים של דייריו.
אופי ותפקידי ועד הבית ועד הבית משמש כזרוע הביצועית של דיירי הבניין, ופועל על פי החלטות שנקבעו באספת הדיירים. תחומי הפעילות של ועד הבית מוגדרים על פי חוק המקרקעין, וכוללים את אחזקת הרכוש המשותף, קיום תוכנית אחזקה מסודרת, הערכת עלויות וקביעת תקציב שנתי, וניהול קשר עם שירותים שונים כמו ניקיון, גינון ועוד. ועד הבית גם אחראי על זימון והובלת האספה הכללית השנתית, ומייצג את בעלי הדירות במקרי סכסוך או הליך משפטי.
סימנים לוועד בית שאינו מתפקד כראוי במקרה של ועד בית שאינו מתפקד, ניתן לראות סימנים כמו ניהול לקוי של גביית תשלומים, הזנחה של אחזקה בבניין, ואי ביצוע תיקונים נדרשים. כתוצאה מכך, ניתן לחוות ירידה באיכות החיים במבנה, כולל נושאים של ניקיון, בטיחות ותחזוקת מערכות חיוניות.
איך להתמודד עם ועד בית שאינו מתפקד כאשר דיירים חשים כי הוועד אינו מתפקד כנדרש, יש לקחת יוזמה לשינוי המצב. יש לכנס אספת דיירים כדי לדון ולהחליט על החלפת הוועד הקיים בוועד חדש. במקרה שלא ניתן להשיג שינוי דרך האספה, ניתן לפנות למפקח על רישום המקרקעין על מנת להחליף את הוועד באופן רשמי.